Gepubliceerd op door

Polyester angst, heb jij het ook?

Polyester angst, heb jij het ook?

Heb jij dat ook? Dat je iets niet koopt vanwege het materiaal? Dat hoe leuk iets ook is, zodra erbij staat dat het van polyester is, de liefde gelijk over is?

Ik geef het eerlijk toe, ook ik had jarenlang last van polyester angst. Ten eerste dacht ik bij polyester gelijk aan de jurken van oma. Van dat wat glimmende zwetende materiaal en gingen die dingen uberhaubt wel eens in de was? Kortom alleen van het woord polyester gruwde ik. Ten tweede is polyester niet natuurlijk. Nu ben ik best een beetje zo'n links draaiende bio muts op zijn tijd, dus niet natuurlijk vond ik direct al fout. Duidelijk geval van oordelen zonder kennis.

Inmiddels ben ik helemaal over mijn angst heen. Sterker nog, ik ben ondertussen een echte polyester lover.

Polyester is allang niet meer alleen dat spul van de jurken van oma. Het is er in een heleboel soorten. Zo is dit jurkje Jurkje Bohemian Forest zwart heerlijk wollig en dit vest Zwart vest punten ethnic meer dunne zachte tricot. Als je niet online zou shoppen en gewoon in de winkel, zou je beide waarschijnlijk zo kopen en geen idee hebben dat beide van polyester zijn. Maar in de webwinkel merk ik absoluut de remmende werking van het woord polyester. Online shoppen is nou eenmaal anders, het materiaal staat erbij, er valt niet omheen te kijken. En voelen is niet mogelijk.

Bij deze dus een poging om ook jou over je angst heen te helpen en eens voor polyester te gaan.

De grote voordelen van polyester zijn dat het zeer vormvast en kleurvast is. Waar mijn katoenen shirtjes altijd binnen een paar maanden vaal waren, blijft polyester als nieuw. Geen scheve naden of krimp. Het draagt zeer aangenaam. Van heerlijke warme stoffen in de winter, tot meer gladde koele stoffen in de zomer. Kreuken doet het niet aan. Dus het strijkijzer kan in de kast blijven. Heeft het dan helemaal geen nadelen? Ik kan er maar eentje noemen. Hier gaat in het "regen seizoen" alles in de droger. Dan wil het er wel eens statisch uitkomen. Even in de vriezer of voor een open raam hangen en ook weer opgelost.

En voor de meer bewuste shoppers onder ons..... polyester is dus niet natuurlijk. Maakt dat polyester "fout"? Inmiddels weten we denk ik allemaal wel dat katoen de meest vervuilende grondstof is voor kleding. Niet dat polyester nou lekker EKO is,  maar het scoort wel net iets beter dan katoen qua vervuiling. Daarnaast blijft het langer mooi, dus heb je in principe minder vaak nieuwe kleding nodig. Of je blijft natuurlijk lekker shoppen en laat iemand anders nog plezier hebben van jouw gedragen maar nog bijna nieuwe polyester kleding ;-) Het is dus zeker geen slechtere keuze zoals ik altijd dacht. 

Doe dus eens gek en geef polyester een kans!

Fijne dag,
Lein

 

Opmerkingen: 0
Meer over: angst, natuurlijke materialen, polyester

Alleen geregistreerde gebruikers mogen opmerkingen plaatsen.
Aanmelden en opmerking plaatsen Nu registreren